Kunder


Här kan du lyssna på ett axplock av våra produktioner, från stora nationella kampanjer till små, enkla, lokala produktioner. Vi har valt de som är mest olika varandra, för att visa vår bredd och kompetens, men även hur enkelt vi kan göra det.
Vi anpassar oss till alla budgetar!

 

COCA COLA - Panta mig igen
Nationell radioreklam

Vi fick äran att hjälpa Coca Cola Sverige att förljudliga deras kampanj "Panta mig igen". De designade om alla plastflaskor för Coca Cola, Fanta, Sprite och Bonaqua. Musiken var så medryckande så vi gjorde en liten remix av den inlästa texten så den går i takt. Sen avslutar vi med en flaska som öppnas - ja många är så vana med ljudet av en burk som öppnas, men detta är faktiskt en "Panta mig igen"-flaska inspelad i vår studio.

PARFYM.SE - Samt Versace, YSL, Armani, Hugo Boss, Ariana Grande, Billie Eilish och Carolina Herrera
Nationell radioreklam


Parfymshoppingens Mecka! Doftradio! En tydlig ljudprofil där vi sjunger varumärket "radio-jingligt” men balanserar upp det med en fräsch och medryckande musikstil som skulle kunna spelas på catwalken. Folkkär catwalk-housepop? 
Vi inleder med olika scenarion och dofter. 

KRYSSNINGAR.SE
Nationell radioreklam


Hösten innebär kanske att man vill vara lite mer ledig ändå? Här tog vi fram en inspirerande ljudprofil där vi sjunger varumärket och där viben tar oss gungande ut på havet i en laidback takt.

GIRAFFEN Kalmar
Lokal radioreklam


Musik som passar på catwalken, en skarp röst och ett enkelt manus gör precis vad denna radiospot skall göra till Kvarteret Giraffen i Kalmar.

KUNGENS KURVA SHOPPINGCENTER
Lokal radioreklam


Efter pandemin och efter sommaren passar det utmärkt att informera om ett härligt  co-working-ställe!

BYGGMAX
Nationell radioreklam


Tillsammans med byrån Fältman Malmén satte vi ihop en radiospot där deras nya ljudprofil skriven av en artist/låtskrivare hörs. De har valt att förnya sig lite från den gamla som är lite mer country. Den nya känns mer 2022. Vi valde även en trevlig dalmas som röst för att inte få för mycket Stockholmskänsla på det.

SNÄLLTÅGET
Lokal radioreklam Malmö/Lund


Här gör Snälltåget helt enkelt sommarreklam för Jämtland. Smart, då många fått upp ögonen för äventyr i vårt fantastiska land.

DOLLAR STORE
Nationell Radiospot
En enkel men tydlig sommarspot som dina kompisar på Dollarstore kommunicerat över sommaren.
 

DECATHLON
Regional radioreklam + instrumental ljudprofil

Här jobbar vi med en sportig känsla både i radiospotar och ljudprofil. Kvickt, fräscht, direkt och modernt är ledorden.

CRUST PIZZA LAB
Ljudprofil och lokal radioreklam Malmö

Crust är bara något du förstår när du provat en pizza från Crust Pizza Lab. Här tog vi fram en både avslappnad, cool och framåtlutad ljudprofil med ukulele i början och slutet och lite indierock-känsla i mitten. Yeeah!

BANKOMAT
Nationell radioreklam

Tillsammans med byrån Nkel så satte vi ihop denna fyndiga, vitsiga och käcka radiospot med Glenn Hysén inför fotbolls-EM!

BUYERSCLUB
Nationell radioreklam och ljudprofil

Buyersclub ville ha en glad och typiskt "radio-jinglig" ljudprofil. Vi tycker att den blev det. Och kassaapparaten i slutet av radiospoten fick vi stämma till rätt tonart!

MEETLY
Lokal ljudprofil och radioreklam Sthlm

Meetly ville ha en tuffare attityd men samtidigt sjunga ljudloggan. En annorlunda men najs  ljudprofil!

DIN BIL (Volkswagen, Audi, Skoda och Seat)
Regional radioreklam Sthlm, GBG, Malmö

Detta var ett roligt och speciellt uppdrag. Din Bil kör en kampanj där de har samma erbjudande på alla sina fyra bilmärken. De ville alltså ha en röd tråd men samtidigt att de skulle skilja sig lite.
Så - Samma manus och röst för alla bilmärken. Men olika musik. Här fick vi friheten att tolka de olika märkenas profil, målgrupp och känsla. Audi är lite mer mystiskt och spännande än t.ex. Skoda och Seat som är lite mer familjevänliga och praktiska.

Hör själv vilken skillnad musiken gör!

BERNSTORP
Lokal ljudprofil och radioreklam Malmö

Ett handelscentrum för alla! Det är enkelt att handla här så en trevlig familjär röst samt en glad, enkel ljudprofil med vissling tyckte vi passade perfekt!

PodMe / Rättegångspodden
Nationell radioreklam

Få har väl missat den ofta hemska rättegångspodden där man får sitta med på rättegångar. Här fick vi på 20 sekunder förmedla känslan som denna podd har.

Bankomat
Nationell radioreklam

Denna gjorde vi innan Corona, med uppgiften att få lyssnaren att känna sig som på resande fot. Detta projekt  gjordes tillsammans med våra härliga samarbetspartners på byrån Nkel.

SMK.se - Svenska Motorkompaniet
Lokal radioreklam Stockholm

Vår omsättning är ungefär 50/50 nationella och lokala företag. Vi älskar denna balans! Här ville vi ha en typisk radiojingel där vi sjunger varumärket och en del av budskapet. Men ändå med en musikstil som inte känns extremt jinglig. Vi kom tillsammans med kund fram till att vi spelar in två av säljarna, för att få fram det personliga mötet redan i reklamen.

ARLA - Kosläpp på distans
Nationell radioreklam

I dessa speciella tider passar det bättre att njuta av kosläpp hemifrån soffan!

BYGGMAX - Sommar
Nationell radioreklam

Två igenkännings-spotar med en härlig försommarkänsla där vi får hamna i tankarna hos två hemmafixare. Dessa gjordes tillsammans med Fältman Malmén.

SPOTIFY - Kampanj för Filip & Fredriks, Jonas & Marks samt Ida Warg & Alexander Pärleros poddar
Nationell radioreklam

Superkul att Spotify gör radiospotar både i traditionell radio och i egna kanaler! 
Vi fick äran att producera dessa spotar tillsammans med reklambyrån Animal. Spotify ville lyfta "musik och poddar på samma ställe". Här valde vi att musiksätta och remixa dessa populära poddar för att leka med kontrasten mellan podd och musik.
Mycket kreativt och roligt projekt!

TRADERA
Nationell radioreklam

Här väljer vi att förmedla bredden av målgrupp och utbud hos tradera genom olika röster, miljöer och produkter.

ELITFÖNSTER
Nationell radioreklam


När det gäller fönster så kan man vilja ha en bastant röst!

BYGG-OLE
Lokal radioreklam Stockholm


En trevlig mörk röst med tydlig melodi.

EC LIFE
Lokal ljudprofil och radioreklam Växjö


Det ska kännas rent och härligt när det är nystädat. Ljudprofilen och rösten tycker vi verkligen förmedlar det!

DAHLS BAGERI
Lokal ljudprofil och radioreklam Göteborg

Hallå eller! Här ska det vara klämkäckt men med glimten i ögat och ändå med stil. Nere på jorden, glatt och med en ska-låt som balanserar upp det.

SÖRMLANDS SPARBANK
Lokal radioreklam + Ljudprofil

Sörmlands Sparbank är från Sörmland. I detta fallet ville vi ta fram en sörmländsk familj. Barn från Sörmland, mamma från Sörmland och Pappa med utländskt ursprung. Barnet vill veta mycket om hur en bank fungerar. Tillsammans med denna familj tog vi fram ljudprofil och även en generell radiospot för att bygga varumärket tydligare.

GO TO BED
Lokal radioreklam + ljudprofil

Ljudprofilen ska ge en känsla av hur pigg man blir efter en god natts sömn. Då vaknar man glad :-)

LÄNSSTYRELSEN KALMAR LÄN
Lokal radioreklam

Här är kamelen "Törsten" en förebild när det kommer till att spara på vattnet.

FAZER SKOGAHOLM
Nationell radioreklam + instrumental ljudprofil

Vi fick uppdraget att förmedla en trevlig och familjär ton. Vi komponerade och producerade även instrumental musik som ljudprofil - I detta fallet fick den ej kännas för ”radio-jinglig”.

VÄXJÖ KOMMUN
REKRYTERING - Olika lokala radiospotar till olika syften och målgrupper

På olika sätt en känsla av hopp, framtidstro och inspiration.

SF ANYTIME
Nationell radioreklam

Här ville vi lyfta in känslan av att ta bio-känslan både till den miljö lyssnaren befinner sig i men även inspirera till att du kan få den känslan hem. Självklart utnyttjar vi SF:s klassiska ljudprofil (som inte vi gjort) i en tid där många SF-biografer blivit Filmstaden och alltså inte längre använder SF-ljudprofilen vilket har skapat en del debatt. Den klassiska ljudprofilen känner vi alla igen och den ger en fin magkänsla. Dessutom valde vi att sampla från klassiska filmer som erbjuds samtidigt som vi pratar om nypremiärer.

BEAMBOX
Ljudprofil + Nationell radioreklam

Här utgick vi mer än någonsin från känslan i Beambox grafiska profil för att komponera och producera denna unika ljudprofil. Lite Daft Punk stil i en tidlös och modern jingel-variant. 
Radiospoten kopplar i början snabbt till att känna igen sig i förvaringsproblematiken.

IRISH EMBASSY
Ljudprofil + Lokal radioreklam Göteborg

Vi har komponerat och producerat en unik exklusiv ljudprofil i form av Irländsk musik och sedan lagt en Irländare som voice-over, Irländskt. Rätt. Punkt.

HSB
Nationell film (ljud+röst) + Nationell radioreklam + Lokal radioreklam
Enkelt men tydligt budskap om HSBs visningsdagar september 2018. Vi gillar det enkla - och att inte krångla till det bara för sakens skull. Här är det helt enkelt en enkel kommunikation till ett gediget varumärke. Samma ljudbild såväl på film som radiospotar.

OBS volymskillnad mellan film och radio - radiospotar är alltid väldigt högt mixade

FILM: Vi har gjort ljudmix och voiceover
RADIOSPOTAR: Vi har gjort alla radiospotar

BIKEYARD
Lokal radioreklam Göteborg

"Du som behöver ny cykel". Kan inte bli mer selektiv och enkel kommunikation med målgruppen än såhär. En lokal jordnära touch blandat med en internationell feeling tack vare en amerikansk typ av payoff-ljudlogga i slutet.

CMORE
Nationell radioreklam
Här förmedlar vi känslan genom respektive series soundtrack, repliker och välkända skådisar/regissörer. Egentligen som en kort ljud-trailer för de svenska serierna Farang och Saknad. 

HYRESGÄSTFÖRENINGEN
Nationell radioreklam
Tillsammans med reklambyrån Le Bureau producerade vi denna radiospot som en telefonsvarare i en fjärdehandshärva. 
Lyssna här:

YAMAHACENTER STOCKHOLM
Ny exklusiv ljudprofil + Radiospotar

Yamahacenter har varit en trogen och återkommande kund till oss i många år. Genom åren har de ändrat sin ljudliga skepnad. Från början var det typisk skärgårdsstämning i ljuden med dragspel och måsar för båtdelen. Efter ett par år med den profilen så ville de i samband med flytt till nya lokaler skapa en nystarts-känsla. Då pushade vi väldigt mycket inför nyöppningen med liknande sound som en filmtrailer för en storfilm. Detta blev ett slags transormationssound. När nyhetens behag över nyöppningen och de nya lokalerna hade lagt sig så presenterade vi deras nya sound i form av ny ljudprofil bestående av musik komponerad av oss - Ett internationellt och modernt sound som skulle kunna funka för Yamaha Marine och MC internationellt. Samt payoffen ”Här är det alltid sommar”. Den används året om.
Lyssna här:

BERNERS
Ljudprofil + Radiospotar Östersund/Sundsvall/Härnösand

Här fick vi äran att göra en låt som skulle kännas internationell och som att den skulle kunna vara med i en Volkswagen-reklamfilm. Vi älskar att tänka stort! En viktig grej här var att inte sjunga något, utan hitta en melodi som många känner igen och tycker om, som känns modern och inspirerande. Berners använder ljudprofilen i all egen radioreklam men även frekvent på sin instagram, se exempel här:
https://www.instagram.com/p/BeAD_yEg78l/?taken-by=berners1925
https://www.instagram.com/p/Be8J75Dg77a/?taken-by=berners1925
Och lyssna på ljudprofil + radiospotar här:

ANDARA
Ljudprofil + Rekrytering Sthlm

Andara marknadsför att de nu har över 100 skarpa ekonomer, administratörer och HR-specialister som bara väntar på att få komma och jobba på just ditt företag.
Vi har komponerat, skrivit och producerat musiken som en ljudprofil där ljudloggan sjunger ”People Business”. Glad musik som är medryckande och trevlig - utan att bli för klämkäck. Med radiospoten når vi den väsentliga målgruppen de första 3 sekunderna. 

BLIXTLJUSET
Ljudprofil+Lokal radiorekrytering Sthlm
En ljudprofil lika hård som metall - eller metal? Här har vi gjort musik som hellre ska ge rätt känsla än att kännas typsikt radio-jinglig. Vi sjunger inte Blixtljuset, vi sjunger "Vi kan metall". De använder musiken både i radioreklam och i film. Två kända metal-profiler används även i både video, bild och radio. Lejonbröder har gjort radiospotar och ljudprofil. Här använder vi också med glimten i ögat ordvitsar. För att helt enkelt få målgruppen att bli charmade av Danne och Marko.

MATKOMFORT
Exklusiv Ljudprofil + Radiospot
Matkomfort finns i Stockholm och Uppsala och levererar som andra bra mat hem till dig. En kvalitetsmatkasse som har goda såser, vilket såklart är den viktigaste USP:en att lyfta fram i denna spot.
Lejonbröder har även skrivit, komponerat och producerat en unik exklusiv ljudprofil utifrån hur Matkomfort vill uppfattas. Den är både härlig, medryckande, positiv, inspirerande och drömmande.

FACEBOOK
Radiospot (rekrytering)
ALLA rekryterings-spotar vi gjort har givit våra kunder väldigt bra resultat genom att de hittat RÄTT personer tack vare radiomediets usp att du når de som kanske inte tänkt på att söka nytt jobb, dvs de som inte brukar titta på rekryteringsannonser. Det återstår i skrivande stund att se resultatet av Facebooks rekrytering i Luleå, men vi har väldigt höga förväntningar.
En enkel men tydlig rekryteringsspot för Facebook i Luleå. Iom att den rullar lokalt i området kring Luleå så ville vi ge en internationell känsla genom att nämna New York, Paris och Luleå innan vi nämner vem som är avsändare samt. Här lämnar vi även lite utrymme till musiken som är cool och en blandning av rock, elektro, och indiepop. Storslaget och samtidigt norrländskt nere på jorden! Och en krydda blir att lyssnaren likt Pavlovs hundar effekten fast omvänt saknar ett .se eller .com, istället används ".careers". Sådant kommer vi se och höra mer av framöver!
 

PIRELLI Nordic
Internationell ljudprofil + nationell radiospot
Musik som vi komponerat, skrivit och producerat som ska ge en känsla av en bil som likaväl kör på sommardäck i Italien eller Stockholms Skärgård, som vinterdäck i alperna eller bland svenska fjällen. 
Även en radiospot där de som sponsor av Hockey-VM promotar en tävling där du kan vinna biljetter för just det.
 

ICA KVANTUM LILLÄNGE ÖSTERSUND - ÖFK sponsring
Lokal Radiospot Östersund
Här är det musiken som talar för något stort - Det är fritt att själv välja vad du ser framför dig - kanske fotbollsarena, vinst, framgång?
Och här möter även det storslagna det lilla lokala. Den är både nära och storslagen. Här pratar dessutom Johan som driver ICA Kvantum i Östersund själv, tillsammans med ÖFK:s forward Jamie Hopcutt.

BÜLOW & LIND Fastighetsförmedling
Lokal Radiospot Malmö
Ja, här ser du och nästan känner smärtan hos tandläkaren, eller förvirringen på piloten som glömmer bort vart han ska ta dig. Parallellen får du själv dra ;-)


TRYGG-HANSA
Radioreklam (Rekrytering)
Vi spelade in Trygg-Hansas officiella röst, dvs mycket trevliga och proffessionella skådisen Sofia Ledarp för några radiospotar där syftet var att inspirera till att söka jobb på kontoret i Växjö.

HANINGE CENTRUM
Exklusiv ljudprofil samt radiospotar
Här var den riktigt roliga utmaningen att musiken såväl skulle kännas trevlig för den äldre målgruppen i Haninge, men även cool för de yngre kidsen. Glad utan att bli fånig, positiv utan att bli krystad. 
Resultatet blev att inte sjunga varumärket utan ta fram en egen text som en refräng. "I'm the greatest shopper in my neighbourhood" sjunget med soulig gospel-inspirerad touch blandat med ett housigt beat får den att låta som en internationell hit, och får den att låta som något annat än en typisk radio-jingel, vilket i sig är väldigt bra för andra varumärken, men i detta fallet var detta alternativ bäst för Haninge Centrum.

Nationella radiospotar i Sverige och Norge

Flygresan/Bilresan (Svenska och Norska): Att jämföra dåtid med nutid genom att överdriva skillnaden i att resa med barn förr och nu, förmedlar inte bara vad tjänsten innehåller utan vad den kan ge dig.

DORUNNER Exklusiv ljudprofil och radioreklam

En ljudprofil där vi sjunger varumärket med en bra melodi och en musikstil som är framåtlutad och lagom kvick. Lika modern som traditionell dvs ganska tidlös. Sedan ett enkelt budskap med vad Dorunner gör. Då kan 15 sekundersspotar räcka gott och väl!

MATSMART
Exklusiv ljudprofil & radioreklam

Exklusivt? Billigt? Matsmart ska uppfattas billigt och lätt samt förutom att man handlar billig bra överskottsmat även gör något för miljön och mot matsvinnet. Att börja med en allvarlig ton för att sedan övergå till det positiva och glatt hoppfulla.


O'LEARYS
Radioreklam
Inspirera och visa utbudet i ljud, få hjärnan att lösa små enkla ljudgåtor och kittla broca* genom att bryta av den allvarliga stämningen med lite julmusik. Så kan man göra en vanlig julbordsannons i tidningen så mycket roligare i form av ljud.
O'learys Tolv Stockholm


WORKEY
Exklusiv ljudprofil & radioreklam
Ett varumärke där det passar med en glad sång som talar till dig som vill släppa dig fri och ta nästa steg mot ett nytt jobb.

RÖDA KORSET
Radioreklam

Här ville vi lyfta  fram ljudet av ett glatt och friskt barn, som plötsligt tystnar. Här spelar tystnaden på några sekunder väldigt stor roll i radioreklamen.
SVENSKA FN-FÖRBUNDET
Radioreklam: 1 - Mot Barnäktenskap, 2 - Generell julhälsning, 3 - Carolina Klüft skolmat

Svenska FN-Förbundet behöver beröra lite extra för att få lyssnarna att både känna och agera. I exempel 1 nedan spelar vi på känslan att bli överaskad negativt, från en positiv känsla. I exempel 2 ville vi och kunden ha ett mer hoppfullt budskap inför julen och även en liten gåva till lyssnaren. I exempel 3 var FN-ambassadören Carolina Klüft hos oss och spelade in en informationsspot.