Lokala kunder

Här kan du lyssna på några av de ca 1500 lokala radiospotar vi gjort genom åren.
 

DAHLS BAGERI
Lokal ljudprofil och radioreklam Göteborg

Hallå eller! Här ska det vara klämkäckt men med glimten i ögat och ändå med stil. Nere på jorden, glatt och med en ska-låt som balanserar upp det.

SÖRMLANDS SPARBANK
Lokal radioreklam + Ljudprofil

Sörmlands Sparbank är från Sörmland. I detta fallet ville vi ta fram en sörmländsk familj. Barn från Sörmland, mamma från Sörmland och Pappa med utländskt ursprung. Barnet vill veta mycket om hur en bank fungerar. Tillsammans med denna familj tog vi fram ljudprofil och även en generell radiospot för att bygga varumärket tydligare.

ELOPED
Lokal radioreklam

Rätt röst på rätt lokala plats. Eloped är en lokal butik i Skåne. Med Skånska säljare på plats. Därför ville kunden i denna spot också ha en skånsk tydlig röst. På så sätt bygger vi ett varumärke lokalt som verkligen blir lokalt förankrad. 

LÄNSSTYRELSEN KALMAR LÄN
Lokal radioreklam

Här är kamelen "Törsten" en förebild när det kommer till att spara på vattnet.

GO TO BED
Lokal radioreklam + ljudprofil

Ljudprofilen ska ge en känsla av hur pigg man blir efter en god natts sömn. Då vaknar man glad :-)

VÄXJÖ KOMMUN
REKRYTERING - Olika lokala radiospotar till olika syften och målgrupper

På olika sätt en känsla av hopp, framtidstro och inspiration.

ELCOM 
REKRYTERING - Lokal radioreklam Karlskrona

Rätt röst, rätt produktion, rätt musik och ett enkelt tydligt manus. Svårare behöver det inte låta - och helt rätt för denna kund.

STOCKHOLM OPEN
Lokal radioreklam Stockholm

Ljud av tennis, spännande musik, Mats Wilander. Kan det bli bättre för syftet?
 

SNIPH
Lokal radioreklam Stockholm

Rätt röst, rätt produktion, rätt musik och ett enkelt tydligt manus. Svårare behöver det inte låta - och helt rätt för denna kund.

IRISH EMBASSY
Ljudprofil + Lokal radioreklam Göteborg

Vi har komponerat och producerat en unik exklusiv ljudprofil i form av Irländsk musik och sedan lagt en Irländare som voice-over, Irländskt. Rätt. Punkt.

VÄXJÖ KOMMUN
Lokala radiospotar Växjö

Här är två helt olika spotar till samma kund. Den ena är för kommunens invånardialoger där vi vill sprida en känsla av framtid i form av ”framtidsljud” tillsammans med ett barn som pratar i början, som sedan tas över
av modern medryckande musik när informationen kommer.
Den andra låter totalt annorlunda - då den handlar om bl.a. sophämtning och det nya bolaget SSAM som ägs
av flera kommuner i Södra Småland, bland annat Växjö kommun.

HSB
Nationell film (ljud+röst) + Nationell radioreklam + Lokal radioreklam
Enkelt men tydligt budskap om HSBs visningsdagar september 2018. Vi gillar det enkla - och att inte krångla till det bara för sakens skull. Här är det helt enkelt en enkel kommunikation till ett gediget varumärke. Samma ljudbild såväl på film som radiospotar.

OBS volymskillnad mellan film och radio - radiospotar är alltid väldigt högt mixade

FILM: Vi har gjort ljudmix och voiceover
RADIOSPOTAR: Vi har gjort alla radiospotar

STRÖMBERGS BIL KALMAR
Lokal radioreklam Kalmar

Här kanske vi inte avslöjar budskapet de första sekunderna, däremot behåller vi nyfikenheten hos lyssnaren (iaf alla som inte har något emot Frankrike) att lyssna vidare för att få en koppling till budskapet. Detta genom att med ljudmiljön sätta lyssnaren i en fransk miljö. Reklam för Citroën såklart.

BIKEYARD
Lokal radioreklam Göteborg

"Du som behöver ny cykel". Kan inte bli mer selektiv och enkel kommunikation med målgruppen än såhär. En lokal jordnära touch blandat med en internationell feeling tack vare en amerikansk typ av payoff-ljudlogga i slutet.

YAMAHACENTER STOCKHOLM
Ny exklusiv ljudprofil + Radiospotar

Yamahacenter har varit en trogen och återkommande kund till oss i många år. Genom åren har de ändrat sin ljudliga skepnad. Från början var det typisk skärgårdsstämning i ljuden med dragspel och måsar för båtdelen. Efter ett par år med den profilen så ville de i samband med flytt till nya lokaler skapa en nystarts-känsla. Då pushade vi väldigt mycket inför nyöppningen med liknande sound som en filmtrailer för en storfilm. Detta blev ett slags transormationssound. När nyhetens behag över nyöppningen och de nya lokalerna hade lagt sig så presenterade vi deras nya sound i form av ny ljudprofil bestående av musik komponerad av oss - Ett internationellt och modernt sound som skulle kunna funka för Yamaha Marine och MC internationellt. Samt payoffen ”Här är det alltid sommar”. Den används året om.
Lyssna här:

BERNERS
Ljudprofil + Radiospotar Östersund/Sundsvall/Härnösand

Här fick vi äran att göra en låt som skulle kännas internationell och som att den skulle kunna vara med i en Volkswagen-reklamfilm. Vi älskar att tänka stort! En viktig grej här var att inte sjunga något, utan hitta en melodi som många känner igen och tycker om, som känns modern och inspirerande. Berners använder ljudprofilen i all egen radioreklam men även frekvent på sin instagram, se exempel här:
https://www.instagram.com/p/BeAD_yEg78l/?taken-by=berners1925
https://www.instagram.com/p/Be8J75Dg77a/?taken-by=berners1925
Och lyssna på ljudprofil + radiospotar här:

ANDARA
Ljudprofil + Rekrytering Sthlm

Andara marknadsför att de nu har över 100 skarpa ekonomer, administratörer och HR-specialister som bara väntar på att få komma och jobba på just ditt företag.
Vi har komponerat, skrivit och producerat musiken som en ljudprofil där ljudloggan sjunger ”People Business”. Glad musik som är medryckande och trevlig - utan att bli för klämkäck. Med radiospoten når vi den väsentliga målgruppen de första 3 sekunderna. 

BLIXTLJUSET
Ljudprofil+Lokal radiorekrytering Sthlm
En ljudprofil lika hård som metall - eller metal? Här har vi gjort musik som hellre ska ge rätt känsla än att kännas typsikt radio-jinglig. Vi sjunger inte Blixtljuset, vi sjunger "Vi kan metall". De använder musiken både i radioreklam och i film. Två kända metal-profiler används även i både video, bild och radio. Lejonbröder har gjort radiospotar och ljudprofil. Här använder vi också med glimten i ögat ordvitsar. För att helt enkelt få målgruppen att bli charmade av Danne och Marko.

ICA KVANTUM LILLÄNGE - Östersund
Julradiospot
Här vill vi bevisa doftradions existens med hjälp ett bra julljudsinne - hörseln.

SOLLENTUNA CENTRUM
Julradiospot (Uppdaterad 2017)
Här valde vi att lyfta fram något som känns igen hos målgruppen, och som är en del av logistiken i att julhandla: Att parkera bilen. Denna inledning användes även julen 2016. 2017 uppdaterade vi voice-overn i slutet.

MATKOMFORT
Exklusiv Ljudprofil + Radiospot
Matkomfort finns i Stockholm och Uppsala och levererar som andra bra mat hem till dig. En kvalitetsmatkasse som har goda såser, vilket såklart är den viktigaste USP:en att lyfta fram i denna spot.
Lejonbröder har även skrivit, komponerat och producerat en unik exklusiv ljudprofil utifrån hur Matkomfort vill uppfattas. Den är både härlig, medryckande, positiv, inspirerande och drömmande.

FACEBOOK
Radiospot (rekrytering)
ALLA rekryterings-spotar vi gjort har givit våra kunder väldigt bra resultat genom att de hittat RÄTT personer tack vare radiomediets usp att du når de som kanske inte tänkt på att söka nytt jobb, dvs de som inte brukar titta på rekryteringsannonser. Det återstår i skrivande stund att se resultatet av Facebooks rekrytering i Luleå, men vi har väldigt höga förväntningar.
En enkel men tydlig rekryteringsspot för Facebook i Luleå. Iom att den rullar lokalt i området kring Luleå så ville vi ge en internationell känsla genom att nämna New York, Paris och Luleå innan vi nämner vem som är avsändare samt. Här lämnar vi även lite utrymme till musiken som är cool och en blandning av rock, elektro, och indiepop. Storslaget och samtidigt norrländskt nere på jorden! Och en krydda blir att lyssnaren likt Pavlovs hundar effekten fast omvänt saknar ett .se eller .com, istället används ".careers". Sådant kommer vi se och höra mer av framöver!
 

LÄNSTRAFIKEN Östersund
Radiospotar
Här ville vi ha en röd audiell tråd mellan de olika spotarna. Länstrafiken i Östersund gav oss uppdraget att förmedla att man inte behöver åka buss själv - Åk istället med kompisar till din destination och gör bussresan roligare!
 

TOSSELILLA & BO OHLSSON I TOMMELILLA
Lokal Radiospot
Igenkänning från en typisk familjesituation i bilen. Speciellt igenkänning för familjer lokalt i området, där båda annonsörerna Tosselilla Sommarland och Bo Ohlsson i Tommelilla sedan tidigare har varsin ljudprofil som folk i området går och sjunger på.

ICA KVANTUM LILLÄNGE ÖSTERSUND - ÖFK sponsring
Lokal Radiospot Östersund
Här är det musiken som talar för något stort - Det är fritt att själv välja vad du ser framför dig - kanske fotbollsarena, vinst, framgång?
Och här möter även det storslagna det lilla lokala. Den är både nära och storslagen. Här pratar dessutom Johan som driver ICA Kvantum i Östersund själv, tillsammans med ÖFK:s forward Jamie Hopcutt.

BÜLOW & LIND Fastighetsförmedling
Lokal Radiospot Malmö
Ja, här ser du och nästan känner smärtan hos tandläkaren, eller förvirringen på piloten som glömmer bort vart han ska ta dig. Parallellen får du själv dra ;-)

PEAB
Radiospot (rekrytering) lokalt Stockholm
Enkelt budskap. Radiospotens information är egentligen inte superintressant för de som inte är i målgruppen, dock så förstår de som har någon slags relation till Peab att det blåser positiva vindar över varumärket och företaget. Även tack vare inspirerande bakgrundsmusik som i sig berättar en story mellan raderna. Och de som är i målgruppen, som Peab faktiskt söker, känner sig väldigt träffade.


TRYGG-HANSA
Radioreklam (Rekrytering)
Vi spelade in Trygg-Hansas officiella röst, dvs mycket trevliga och proffessionella skådisen Sofia Ledarp för några radiospotar där syftet var att inspirera till att söka jobb på kontoret i Växjö.

SKODA Malmö
Radiospot lokalt Malmö
Här väljer vi att pusha för något som inte är släppt. I detta fallet en bil, och för att visa rätta känslan för bilen så använder vi deras namn som ”känslolockare”. Kodiaq - En björn från Alaska.

Foto Posé
Radiospot lokalt Östersund
En butik i Östersund som erbjuder ett brett utbud av allt som foto innebär. Därför har vi gjort fem spotar som förklarar Foto Posé´s alla ben och att de fyller 80 år.
Studio – Student – Framkallning – Personalbilder – Födelsedag
Rösten vill vi ha lite mer nära och mänsklig med glimten i ögat. Därför har vi också valt en lite roligare och utåtstickande musik.

HANINGE CENTRUM
Exklusiv ljudprofil samt radiospotar
Här var den riktigt roliga utmaningen att musiken såväl skulle kännas trevlig för den äldre målgruppen i Haninge, men även cool för de yngre kidsen. Glad utan att bli fånig, positiv utan att bli krystad. 
Resultatet blev att inte sjunga varumärket utan ta fram en egen text som en refräng. "I'm the greatest shopper in my neighbourhood" sjunget med soulig gospel-inspirerad touch blandat med ett housigt beat får den att låta som en internationell hit, och får den att låta som något annat än en typisk radio-jingel, vilket i sig är väldigt bra för andra varumärken, men i detta fallet var detta alternativ bäst för Haninge Centrum.

SVERIGETAXI NORRBOTTEN
Exklusiv ljudprofil lokalt för Sverigetaxi Norrbotten
En folklig trevlig melodi inspirerad av både Uggla och Gessle men ändå något eget. Ingen rocket science direkt, utan mer okomplicerat enkelt men snyggt och varumärkesbyggande. 

MALMÖ BURLÖV GK Lokal radiospot

Malmö Burlövs USP är, förutom att det är en kanonbra golfklubb vilket målgruppen förutsätter, att de ligger väldigt nära centrala Malmö.
Vi valde att första sekunden i princip utesluta den irrelevanta målgruppen som inte är golfare. Sedan ta med lyssnaren på en golfbolls resa vid två olika felslag. 
I princip kan man hamna på Triangeln när man slår fel från Malmö Burlöv GK. Ja, vi valde trots rikssvenskan även att säga "Triangelen" som en skåning säger det.

KUNGENS KURVA SHOPPINGCENTER Lokal radiospot

Musik och röst ger färgen på en radiospot. Här vill vi förutom det enkla budskapet som sägs även ge en känsla av trendigt, nytt och fräscht. Vi avslutar med en bil som sladdar som berättar lite om historian bakom Kungens Kurvas namn (googla).

SUBARU (Nya nov 2015, fler längre ner på sidan)
Lokala radiospotar för Subaru Stockholm

Här jobbar vi med igenkänning hos målgruppen. I den ena genom att ifrågasätta hur du verkligen ser eller känner för din bil. I den andra jobbar vi med reklamklyschor som du kan känna igen. I den tredje fångar vi alla som inte vill vara den "typiska stockholmaren" som fastnar när det kommit 3 cm snö.


O'LEARYS
Radioreklam
Inspirera och visa utbudet i ljud, få hjärnan att lösa små enkla ljudgåtor och kittla broca* genom att bryta av den allvarliga stämningen med lite julmusik. Så kan man göra en vanlig julbordsannons i tidningen så mycket roligare i form av ljud.
O'learys Tolv Stockholm

KARLAPLANS PLÅTSLAGERI
(Rekrytering och varumärke)
Exklusiv ljudprofil & radioreklam


Framtagen musik för att passa målgruppen. Istället för att sjunga "Karlaplans plåtslageri" hörs en liten melodi i slutet där man skulle kunna sjunga Karlaplans Plåtslageri, dvs lika många toner som stavelser. Även en unik "ljudlogga" med plåtslag i början och slutet. Karlaplans Plåtslageri har mycket lyckat rekryterat flertalet väldigt kvalificerade medarbetare genom radio.

FORDONSMÄKLARNA / SUBARU OUTBACK
Radioreklam

Nå målgruppen som gillar såväl stadslivet som friluftslivet.