Kunder - Ljudprofiler

Här kan du lyssna på några av alla ljudprofiler vi gjort. 
En ljudprofil är som en grafisk profil, men istället för färger så väljer vi instrument, istället för former så väljer vi tempo och istället för typsnitt väljer vi melodi. Precis som i en grafisk profil så återspeglas detta i logotypen, i detta fall ljudlogotypen, som är en del av en ljudprofil.
Vill du ha en ljudprofil? Klicka här så börjar vi en rolig process tillsammans!

OFFERTA
Nationell ljudprofil och radiospot

Vi fick äran att göra en ny ljudprofil till Offerta - kanske 2023:s skönaste reklamlåt? En snäppet gladare och souligare än deras tidigare som nog alla har hört genom åren. Daft Punk - Get Lucky hade vi som referens. En känsla av enkelhet, tydlighet och självklarhet!
30s-låten finns på SPOTIFY
 

JURESKOGS
Nationell ljudprofil och radiospot

En lekfull elektronisk och enkel låt med en smula Cornelis-känsla på sången. Det var en klurig men rolig briefnöt att knäcka. Och det blev faktiskt Johan Jureskog himself som sjöng in den! Hans röst är ju lite Cornelis-lik va? Han pratar såklart också så fint.
 

BANKOMAT - resevaluta
Nationell ljudprofil, låt och radioreklam

Tillsammans med den okrångliga reklambyrån Nkel satte vi ihop Bankomatlåten, spelade in Ulf Elfving som presenterar den i radiospotarna samt släppte låten på Spotify under artisten BlueTrip! Den sjungs även live i TV-reklamen. En folklig hit med dansbands-, 80-tal och charterkänsla. 
 

PARFYM.SE - Samt Versace, YSL, Armani, Hugo Boss, Ariana Grande, Billie Eilish och Carolina Herrera
Nationell radioreklam


Parfymshoppingens Mecka! Doftradio! En tydlig ljudprofil där vi sjunger varumärket "radio-jingligt” men balanserar upp det med en fräsch och medryckande musikstil som skulle kunna spelas på catwalken. Folkkär catwalk-housepop? 
Vi inleder med olika scenarion och dofter. 

Lohmanders
Nationell ljudprofil

Lohmanders gör såsen, du skapar rätten. Helt enkelt. För allt blir godare med sås. Laidback, hemma-bossanova som likt en bra sås remixas med ett medryckande beat. Sås ska det låta!

Buyersclub
Nationell radiospot och ljudprofil

Buyersclub ville ha en glad och typiskt "radio-jinglig" ljudprofil. Vi tycker att den blev det. Och kassaapparaten i slutet av radiospoten fick vi stämma till rätt tonart!

Meetly 
Lokal ljudprofil och radioreklam Sthlm

Meetly ville ha en tuffare attityd men samtidigt sjunga ljudloggan. En annorlunda men najs  ljudprofil!

DAHLS BAGERI
Lokal ljudprofil och radioreklam Göteborg

Hallå eller! Här ska det vara klämkäckt men med glimten i ögat och ändå med stil. Nere på jorden, glatt och med en ska-låt som balanserar upp det.

SÖRMLANDS SPARBANK
Lokal radioreklam + Ljudprofil

Sörmlands Sparbank är från Sörmland. I detta fallet ville vi ta fram en sörmländsk familj. Barn från Sörmland, mamma från Sörmland och Pappa med utländskt ursprung. Barnet vill veta mycket om hur en bank fungerar. Tillsammans med denna familj tog vi fram ljudprofil och även en generell radiospot för att bygga varumärket tydligare.

DECATHLON
Regional radioreklam + instrumental ljudprofil

Här jobbar vi med en sportig känsla både i radiospotar och ljudprofil. Kvickt, fräscht, direkt och modernt är ledorden.

FAZER SKOGAHOLM
Nationell radioreklam + instrumental ljudprofil

Vi fick uppdraget att förmedla en trevlig och familjär ton. Vi komponerade och producerade även instrumental musik som ljudprofil - I detta fallet fick den ej kännas för ”radio-jinglig”.

FRODA
Ljudprofil + Nationell radioreklam

Lösningsorienterat, enkelt, vänligt och glädje var värdeorden här - både i copy, manus och musik.

MATSMART
Exklusiv ljudprofil & radioreklam

Exklusivt? Billigt? Matsmart ska uppfattas billigt och lätt samt förutom att man handlar billig bra överskottsmat även gör något för miljön och mot matsvinnet. Att börja med en allvarlig ton för att sedan övergå till det positiva och glatt hoppfulla.

DORUNNER Exklusiv ljudprofil och radioreklam

En ljudprofil där vi sjunger varumärket med en bra melodi och en musikstil som är framåtlutad och lagom kvick. Lika modern som traditionell dvs ganska tidlös. Sedan ett enkelt budskap med vad Dorunner gör. Då kan 15 sekundersspotar räcka gott och väl!

PIRELLI Nordic
Internationell ljudprofil + nationell radiospot
Musik som vi komponerat, skrivit och producerat som ska ge en känsla av en bil som likaväl kör på sommardäck i Italien eller Stockholms Skärgård, som vinterdäck i alperna eller bland svenska fjällen. 
Även en radiospot där de som sponsor av Hockey-VM promotar en tävling där du kan vinna biljetter för just det.
 

BEAMBOX
Ljudprofil + Nationell radioreklam

Här utgick vi mer än någonsin från känslan i Beambox grafiska profil för att komponera och producera denna unika ljudprofil. Lite Daft Punk stil i en tidlös och modern jingel-variant. 
Radiospoten kopplar i början snabbt till att känna igen sig i förvaringsproblematiken.

IRISH EMBASSY
Ljudprofil + Lokal radioreklam Göteborg

Vi har komponerat och producerat en unik exklusiv ljudprofil i form av Irländsk musik och sedan lagt en Irländare som voice-over, Irländskt. Rätt. Punkt.

YAMAHACENTER STOCKHOLM
Ny exklusiv ljudprofil + Radiospotar

Yamahacenter har varit en trogen och återkommande kund till oss i många år. Genom åren har de ändrat sin ljudliga skepnad. Från början var det typisk skärgårdsstämning i ljuden med dragspel och måsar för båtdelen. Efter ett par år med den profilen så ville de i samband med flytt till nya lokaler skapa en nystarts-känsla. Då pushade vi väldigt mycket inför nyöppningen med liknande sound som en filmtrailer för en storfilm. Detta blev ett slags transormationssound. När nyhetens behag över nyöppningen och de nya lokalerna hade lagt sig så presenterade vi deras nya sound i form av ny ljudprofil bestående av musik komponerad av oss - Ett internationellt och modernt sound som skulle kunna funka för Yamaha Marine och MC internationellt. Samt payoffen ”Här är det alltid sommar”. Den används året om.
Lyssna här:

BERNERS
Ljudprofil + Radiospotar Östersund/Sundsvall/Härnösand

Här fick vi äran att göra en låt som skulle kännas internationell och som att den skulle kunna vara med i en Volkswagen-reklamfilm. Vi älskar att tänka stort! En viktig grej här var att inte sjunga något, utan hitta en melodi som många känner igen och tycker om, som känns modern och inspirerande. Berners använder ljudprofilen i all egen radioreklam men även frekvent på sin instagram, se exempel här:
https://www.instagram.com/p/BeAD_yEg78l/?taken-by=berners1925
https://www.instagram.com/p/Be8J75Dg77a/?taken-by=berners1925
Och lyssna på ljudprofil + radiospotar här:

ANDARA
Ljudprofil + Rekrytering Sthlm

Andara marknadsför att de nu har över 100 skarpa ekonomer, administratörer och HR-specialister som bara väntar på att få komma och jobba på just ditt företag.
Vi har komponerat, skrivit och producerat musiken som en ljudprofil där ljudloggan sjunger ”People Business”. Glad musik som är medryckande och trevlig - utan att bli för klämkäck. Med radiospoten når vi den väsentliga målgruppen de första 3 sekunderna. 

BLIXTLJUSET
Ljudprofil+Lokal radiorekrytering Sthlm
En ljudprofil lika hård som metall - eller metal? Här har vi gjort musik som hellre ska ge rätt känsla än att kännas typsikt radio-jinglig. Vi sjunger inte Blixtljuset, vi sjunger "Vi kan metall". De använder musiken både i radioreklam och i film. Två kända metal-profiler används även i både video, bild och radio. Lejonbröder har gjort radiospotar och ljudprofil. Här använder vi också med glimten i ögat ordvitsar. För att helt enkelt få målgruppen att bli charmade av Danne och Marko.

MATKOMFORT
Exklusiv Ljudprofil + Radiospot
Matkomfort finns i Stockholm och Uppsala och levererar som andra bra mat hem till dig. En kvalitetsmatkasse som har goda såser, vilket såklart är den viktigaste USP:en att lyfta fram i denna spot.
Lejonbröder har även skrivit, komponerat och producerat en unik exklusiv ljudprofil utifrån hur Matkomfort vill uppfattas. Den är både härlig, medryckande, positiv, inspirerande och drömmande.

BALANZIA
Radiospotar + Exklusiv ljudprofil
Tillsammans med reklammakaren Micke Ahlsén (copy & grundidé) producerade vi flera olika radiospotar till Balanzia. Utmaningen var att bygga varumärket på ett naturligt sätt. Det gjordes genom lek med ordet balans. Första delen är mer poesi som man inte behöver förstå, utan något som mer väcker nyfikenhet kring vem som är avsändare. Här var det även på sin plats att leka med stereobilden (hörs bäst i lurar eller i bilen), där ljudet först är i obalans mellan höger och vänster högtalare, och sedan hamnar det i balans. Även när vi i slutet säger Balanzia panoreras det mellan vänster och höger för att sedan finna balans i mitten. Precis som den visuella logotypen.

Ljudprofilen är exklusivt komponerad, inspelad och producerad av Lejonbröder för Balanzia. En bakåtlutad positiv men inte för käck känsla med ett ödmjukt lösningsorienterat sound.

BETTER HOCKEY
Exklusiv ljudprofil samt radiospot
Vi spelade in Niklas Wikegård som promotar Better Hockeys träningsprodukter. Vi har även tagit fram en ljudprofil som senare kommer utvecklas till en hel låt (Håll till godo) - som hockeymålgruppen kan sjunga med i, såväl på sociala medier, som i radio, som på dansgolvet som i hockeyarenan.

TAXI KURIR - Rebranding (2016)
Ny exklusiv ljudprofil samt nationella radiospotar
Här under hör du Taxi Kurirs tidigare ljudprofil och ljudlogga. 2016 gjordes en rebranding av varumärket visuellt via logga och ny visuell profil på bilarna. Vi fick uppdraget via reklambyrån Infobahn att förnya även deras ljudprofil. Nu skulle det kännas lite mindre käckt än tidigare. Det enda vi sparade var melodin från tidigare "App app app app - Taxi Kurir", men nu spelas den melodin lite ödmjukare istället för att den sjungs tydligt. Man får känslan av uppfräschning och något nytt. Dessutom ljudeffekter som går i takt med både musik/ljudprofil samt den rörliga logotypen (se/hör filmklipp).

Nedan både hela ljudprofilen samt bara ljudloggan. Den rörliga videon är för att visa ljudloggan och ljudtillsammans med den rörliga logotypen.

Radiospotarna marknadsför "Den bästa taxiresan är den som inte märks" genom vardagliga situationer och olika karaktärer som hoppar in och ut ur taxin då resan redan är betald via appen.

TAXI KURIR (2014)
Exklusiv ljudprofil & radioreklam

Vi har tagit fram profilmusik och radiospotar för Taxi Kurir. Utmaningen i radioreklamen var att förmedla känslan av enkelhet, hoppa in och hoppa ut, betala direkt i appen. Detta i form av ljud som tar lyssnaren från en ljudmiljö till en annan via taxi.
 

HANINGE CENTRUM
Exklusiv ljudprofil samt radiospotar
Här var den riktigt roliga utmaningen att musiken såväl skulle kännas trevlig för den äldre målgruppen i Haninge, men även cool för de yngre kidsen. Glad utan att bli fånig, positiv utan att bli krystad. 
Resultatet blev att inte sjunga varumärket utan ta fram en egen text som en refräng. "I'm the greatest shopper in my neighbourhood" sjunget med soulig gospel-inspirerad touch blandat med ett housigt beat får den att låta som en internationell hit, och får den att låta som något annat än en typisk radio-jingel, vilket i sig är väldigt bra för andra varumärken, men i detta fallet var detta alternativ bäst för Haninge Centrum.

SVERIGETAXI NORRBOTTEN
Exklusiv ljudprofil lokalt för Sverigetaxi Norrbotten
En folklig trevlig melodi inspirerad av både Uggla och Gessle men ändå något eget. Ingen rocket science direkt, utan mer okomplicerat enkelt men snyggt och varumärkesbyggande. 

HIGH CHAPARRAL
Exklusiv ljudprofil och nationella radiospotar i Sverige


Sälja utan att sälja? Dessa spotar säljer egentligen inget till dig som lyssnar utan är mer en rapport från Lucky Luke på High Chaparral och perfekt för att bygga dess varumärke genom att inspirera med rätt känsla från High Chaparral. Ljudprofilen är exklusivt komponerad och producerad av oss. Musiken ger känslan av ett glatt slut i en western-film med t.ex. Lucky Luke som hjälte.

SÄLJDIREKT.SE
Exklusiv ljudprofil & radioreklam

Denna musik och reklamspot ska få målgruppen att vilja sjunga med och få dig på bra humör på ett lekfullt och positivt sätt.


WORKEY
Exklusiv ljudprofil & radioreklam
Ett varumärke där det passar med en glad sång som talar till dig som vill släppa dig fri och ta nästa steg mot ett nytt jobb.